dimarts, 3 de juny del 2014

Llops, gallines i serps amb patins

Aquest trimestre hem  treballat amb patins, però no només hem aprés a patinar, sinó quetambé  intentem d'aprendre  d'altres continguts. El joc de Llops, gallines i serps que ens va ensenyar a l'escola la Sílvia Segura, és un dels jocs que més ens agrada. A més a més jo penso que és un joc amb un gran potencial educatiu, principalment perquè:

  • Cal treballar en equip i propicia el treball cooperatiu, doncs cal salvar els companys del grup si es vol guanyar.
  • Incideix en els mecanismes de presa de decisió i no només d'execució. Cada participant ha de decidir que fa en cada moment, ha de pensar com actuar i quina és la millor actuació possible.
  • Permet respectar els diferents nivells dins del grup classe, doncs cadascú pot adaptar la seva participació a les seves possibilitat. Permet respectar la diversitat de participació i que tots els jugadors es puguin sentir còmodes jugant.
Hi hem jugat amb patins amb algunes petites adaptacions per poder garantir la seguretat i l'èxit del joc com:
  • La casa de cada equip és molt més gran de l'habitual, perquè quan s'hi arriba tot patinant hi hagi l'espai suficient per  poder frenar o girar.
  • Abans de començar, cal recordar que és millor ser atrapat que patinar més despresa del que es pot controlar els patins, per no patir caigudes innecessàries.
  • Els atrapats son transportats com si fossin un carro del supermercat, per poder saber qui està atrapat i qui ha atrapat, d'aquesta manera evitem confusions, font probable de conflictes.
Us deixem aquesta petita mostra de com hi hem jugat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada